søndag 25. januar 2009

Spellemann…

Eg var ein av de månge som fikk med meg Spelemann utdelingå igår. Syntes showet var heilt OK, Sko gjerna vært bedre lyd, bedre og flere musikkinslag, mindre programleder rølp og mindre drittpreik (var overraskande kor månge av artistene som mottok priser som enten rett fra dassen, eller var på dassen osv. litt merkelig at alle hadde så stor trang te og komma seg vekk fra showet). Te slutt så meine eg at nakenstuntet te Thomas og Harald var unødvendig, ikkje fordi det var sjokkerande, men fordi det e barnslig og lite kreativt. Fokuset på spelemannsprisen i år var ikkje på musikken, men på programlederene. Når ska TV2 lera seg og produsera et godt prisutdelingsprogram? De klare alltid og fokusera på feil ting i programene sine (alt untatt det prisutdelingå gjelder). Artistene som var henta inn var stort sett lite spennande (f.eks Ida Marie (får litt kred pga bruk av bunad da) og Datarock (Ka e så bra med musiken derras?)). Var heldigvis nåken unntak (Marit Larsen og Espen Lind (overraskande nokk)), men desverre så klarte TV2 og ødlegga det og med elendig lydmiksing og dårlig kameraføring. Eg håpe faktisk NRK snart får Spelemann tebake. Det blir litt stivere og mer høytidelig, men et jevnt over bedre produsert program.

Eg ville gitt årets Spelemann et terningkast 3 (føle meg fortsatt relativt snill). NRK hadde nådd MINST 4 tror eg.

Eg har og lest litt gjennom kommentarene på “Ettersnakk” på VG.no og lest ein del kommentarer fra folket. Ca 95% av alle terningkastene der e 1 eller 2. Ellers så har eg sett nåken 3ere, 5ere og 6ere. Det tyde jo på at TV2 har gjort ein dårlig jobb. Mången klage spesielt på dårlige programledere. Først trodde eg at det var den eldre garde som var mest misfornøyd, men etterkvert som eg leste så var aldersgruppå som var misfornøyd spredd mellom folk fra 10-71 år… Relativt stor del av befolkningen, og tyde stort på ein grov skivebom fra TV2 sin side. De einaste som virka fornøyde var ein og aen 23-24 åring og 38-39 åring.

Tror folket har talt nokså tydelig i denna sammenhengen. Få Spelemann tebake te NRK der det hørre hjemma!! eller ka synes du?

Ingen kommentarer: