tirsdag 21. april 2009

Reminiscience

Tittelen på detta innlegget e navnet på det nesta albumet som “Ugress” komme med den 15.Juni i år. Det e det fjerde albumet Gisle Martens Meyer lage i Ugress serien og han feira med dagens anonsering av albumtittel med å sleppa ut den første singelen for det nye albumet for å visa hvilke retning albumet vil ta.

Navnet på den første singelen e “It Was A Great Year (Movies With Robots)” og kan lastas ner heilt gratis mp3 i 160kbps kvalitet her. Eller kan spillast av på avspilleren under.

Mitt førsteintrykk av låtå e veldig fengande og ein av de beste låtene Ugress har gitt ut med sang (som ikkje har blitt sampla). Likte robotiseringå av stemmen. (mer om produksjonen av låtå kann lesast på gmm.ugress.com på inlegget her!)

 

Det e ingen hemmelighet at min favorittartist gjennom de siste årene har vært Gisle Martens Meyer. Hen e som han sjøl sie, ein “Gal professor” som holde på med mengder av “uncanny” prosjekter som ende i mången låter som passe te min nåke spesielle musikksmak (egentlig så e det alle andre som har merkelig musikksmak, men men…)

Ugress e nokk det mest kjente “prosjektnavnet” som Gisle har lagd, men han har og ein mengde med mindre kjente prosjekter som og e å finna som gratis nedlasting på de forskjellige prosjektsidene eller så kan de kjøpast digitale i Gisle sin egne Mp3 butikk. Ellers så har han og ein butikk for fysiske CDer, Vinyler, T-sjorter osv på nettsiden (www.uncannymall.com).

for de som vil sjekka ut Gisle Martens Meyer sine prosjekter så sette eg opp linker te de forskjellige prosjektene han har.

  • Ugress (Det mest kjente og komersielle prosjektet te Gisle)
  • Shadow of the Beat (mer rytmisk og ekspredimentell musikk)
  • Nebular Spool (Melankolsk og spennande “postapokalyptisk” musikk.
  • Pixxeltyger (musikk basert på 14 bit spillmusikk)
  • Ninja 9000 (musikk basert på 8 bit spillmusikk)
  • Spokelseskladden (k r i m i n a l     m u z a k)
  • TBA 2008 (prosjekt som fåreløpig ikke har fått navn, skulle egentlig vært anonsert til høsten 2008, men andre prosjekter førte til utsettelse av prosjektet)

I tillegg te alle prosjektene som e lista over så har Gisle Martens Meyer og vært med på å legga musikk te NRK sin store Barne-TV satsning “Kometkammeratene” (som kan lovlig lastes ned på NRK Beta).

Gisle har og sitt eget plateselskap kjent som Uncanny Planet Records og e ein aktiv blogger på sin egen blogg gmm.ugress.com og hvis man går inn på “Gislewiki.com” så kan du finna masse tileggsinformasjon om prosjekter, låter, sangere osv.

Blei vist plutselig et långt innlegg detta, eg som bare hadde tenkt å legga ut link te den nye Ugress låtå. Men skade vel ikkje med litt reklame for GMM :P

1 kommentar:

Edvin sa...

Hei. Ugress er ganske kult ja. Nye albumet har sine sterke og svake sider, men er absolutt godt hørbart. Liker best 1,3,4 og 5 :)